Kontakt | ONLINE-Katalógus | Magunkról | Partnereink INCOMING

Körutazás: Azori-szigetek – az elsüllyedt Atlantisz nyomában

A kilenc, költőien elnevezett portugál sziget felejthetetlen élményt nyújt: zafírkék és smaragdzöld tavak, vulkáni kúpok és kráterek, termékeny dombok, színes hortenziák, XV. századi templomok és méltóságteljes udvarházak, kék óceán és fekete homok… az elsüllyedt Atlantisz.

SÃO MIGUEL
– a „Zöld-sziget” – Portugália partjaitól 1800 km-re az Atlanti-óceánban található, fővárosa Ponta Delgada. A szigetvilág legnagyobb és legnépesebb szigete, dús zöld mezőiről, kék hortenziáiról, vulkanikus krátertavairól, gőzölgő termálforrásairól, delfinleseiről ismert.

FAIAL
– a XV. században benépesítették, majd az Atlanti-óceánon átkelő hajók megállójaként fejlődésnek indult. Fővárosa a széles öböl mentén elterülő Horta, melynek bárjában ünnepli a hajók legénysége a sikeres átkelést az óceánon. Faial ismert bálna- és delfinleseiről, vulkanikus tájairól és virágzó hortenziamezőiről.

PICO
– itt található Portugália legmagasabb hegye, mely teljes fenségében csak akkor látható igazán, ha a szomszédos szigetről szemléljük: ez a 2350 méteres vulkáni csúcs kecsesen emelkedik ki az Atlanti-óceánból. A sziget fővárosa, Madalena csendes kis kikötő. A sziget az 1980-as években betiltott bálnavadászat egyik központja volt, erről tanúskodik az egykori bálnafeldolgozó üzem és a bálnavadászok múzeuma.

HÁROM SZIGET TÚRa: São Miguel – Faial – Pico
(8 nap / 7 éjszaka)

Felejthetetlen utazás az Atlanti-óceán "közepébe", az Azori-szigetcsoport 3 szigetének felfedezése angol nyelvű helyi idegenvezetéssel.
1. nap: Megérkezés São Miguel szigetére. Szállás: Ponta Delgada. (4 éj)
2. nap: Egész napos kirándulás: Furnas völgy krátertava, botanikus kert, fürdési lehetőség a hőforrásoknál, látogatás egy hagyományos teaültetvényen, majd vissza Ponta Delgada-ba.
3. nap: Félnapos kirándulás Sete Cidades krátertavaihoz, majd látogatás egy ananászültetvényen. Délután szabadprogram.
4. nap: Szabad program - Ponta Delgada felfedezése egyénileg.
5. nap: Transzfer a repülőtérre, kb. egy órás repülőút Faial szigetére. Félnapos kirándulás: kilátással a Flamingók völgyére, Caldeira - a sziget legmagasabb pontja, Capelinhos - az 1957-es vulkánkitörés nyomai és a múzeum megtekintése. Szállás: Horta. (3 éj)
6. nap: Egész napos kirándulás Pico szigetére (30 perces hajóút): lávaformációk Cachorro közelében, látogatás egy régi bálnafeldolgozóüzemben, a lajes-i bálnamúzeumban, valamint a helyi kézművesközpontban. Vissza Faial szigetére.
7. nap: Szabad program Faial szigetén - Horta (a sziget fővárosa) felfedezése egyénileg.
8. nap: Hazautazás Faial szigetéről.

Az utazás kívánság szerint meghosszabbítható bármely azori szigeteki tartózkodással. Egyéni ajánlatért forduljon irodánkhoz!

[térkép] [fotogaléria]


AZ ÁR TARTALMAZ: 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban (4 éj Ponta Delgada; 3 éj Horta); elhelyezést kétágyas szobában; reggelis ellátást; transzfereket a program szerint; repülőjegyet (Ponta Delgada - Horta útvonalon), hajójegyet Faial-Pico-Faial útvonalon; kirándulásokat a program szerint (egész nap Furnas, fél nap Sete Cidades, fél nap Faial, egész nap Pico); angol nyelvű helyi idegenvezetést a kirándulásokon; belépőket a program szerint.

AZ ÁR NEM TARTALMAZ: repülőjegyet Budapest - Ponta Delgada és Horta - Budapest útvonalon; repülőtéri illetéket; menetrendből adódó esetleges stop-over éjszakát Lisszabonban; baleset-, betegség és poggyászbiztosítást (köthető); stornóbiztosítást (köthető 5%); fakultatív programokat és egyéni kiadásokat.

INDULÁSI NAP (ÉRKEZÉS PONTA DELGADA-BA): VASÁRNAP


2009-2014 © AQUA Travel Utazási Iroda

Nyaralás - Madeira (Portugália) | Nyaralás - Porto Santo (Portugália) |Nyaralás - Lisszabon tengerpart (Portugália) | Nyaralás - Algarve (Portugália)
Városlátogatás - Lisszabon (Portugália) | Városlátogatás - Porto (Portugália)
Körutazás - Madeira (Portugália) | Körutazás - Azori-szigetek (Portugália)
Egyéni utazás - Fly and Drive utak Portugália | Egyéni utazás - Azori-szigetek (Portugália) | Egyéni utazás - Pousada (Portugália)
Egzotikus utak - Azori-szigetek (Portugália) | Egzotikus utak - Zöldfoki-szigetek | Egzotikus utak - Brazília

Nászút - Portugália / Madeira

AKTÍV nyaralás - Golf utak| AKTÍV nyaralás - Búvár utak | AKTÍV nyaralás - Surf utak

Last minute - AKCIÓ: Portugália / Madeira

SÁRVÁR szállás